Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Bouwlaser kopen? Gebruik de checklist!

Geschreven door Ronald 17-02-2014 0 Reacties Alles over bouwlasers,

Een bouwlaser kopen doe je natuurlijk niet elke dag. Aangezien deze jaren meegaat, is het belangrijk te weten wat je nu in een bouwlaser zoekt. Hieronder gaan we in op de punten waarop je moet letten voor de aanschaf van een bouwlaser.

 

Vele soorten
Bepaal eerst wat je met een bouwlaser wilt. Werk je veel met afschot, dan is een afschotlaser wellicht interessant. Een slag apart vormt de rioollaser, die interessant is als je veel met het aanleggen van rioleringen te maken hebt. Verreweg de grootste groep wordt gevormd door de bouwlasers. Deze zijn niet alleen uitermate geschikt voor de bouw-, maar ook de GWW-sector. Tenslotte hebben we nog de afbouwlaser. Deze lasers zijn speciaal geschikt voor interieurtoepassingen.

 

 

De mogelijkheden
Weet je inmiddels dat je voor een bouwlaser of afbouwlaser gaat, dan is het raadzaam te kijken naar de mogelijkheden en wat je met een laser wilt doen. Ben je van plan een laser niet al te intensief te gebruiken, dan vormen de bouwlaser LL100 N en de afbouwlaser HV101 met een prijs van rond de 500 euro een voordelig alternatief. Deze bouwlasers hebben echter als nadeel dat ze niet zijn voorzien van accu's, dus je moet telkens batterijen vervangen. Heb je liever een oplaadbare bouwlaser met meer mogelijkheden en een groter diameterbereik, dan doe je met de bouwlaser LL300 N of afbouwlaser HV302 een prima koop. De HV302 is bovendien verkrijgbaar met een groene laserstraal, voor optimale zichtbaarheid.

 

 

 

Complete koffersets
Naast bovengenoemde bouwlasers, zijn enkele bouwlasers in wel heel aantrekkelijke alles-in-één koffersets verkrijgbaar. Zo krijg je tegen een geringe meerprijs een bouwlaser compleet met ontvanger, statief en baak in een handige draagkoffer. Zo heb je alles bij de hand en vergeet nooit meer iets. Zo heb je al voor € 665,- de bouwlaser LL100 N, samen met de ontvanger HR320, statief en baak in één robuuste koffer.

 

Daarnaast is er ook het bouwlaserpakket LL300 N, waar je gratis een afstandsbediening bij krijgt. Niet alleen enkele bouwlasers zijn in dergelijke koffersets verkrijgbaar, maar ook een aantal afbouwlasers. Zo heb je de Spectra HV101 al voor 772 euro, compleet met ontvanger, statief, baak en afstandsbediening in één handige koffer. Ten slotte is er nog de Spectra HV302 kofferset. Dit pakket is uiterst compleet met ontvanger HR320, afstandsbediening, statief, baak, oplader, wallmount, doelplaatje en laserbril.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600