Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Hoe vaak bouwlasers laten keuren?

Geschreven door Ronald 17-02-2016 0 Reacties Alles over bouwlasers,

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag hoe vaak je een bouwlaser moet laten kalibreren. In dit artikel hopen wij deze vraag voor je te beantwoorden.

 


IJken volgens de strengste eisen

Bij aflevering van een nieuwe bouwlaser is deze altijd voorzien van een kalibratiecertificaat en –sticker. Op deze sticker staat wanneer de laser opnieuw moet worden gekeurd. Het certificaat bevat de kalibratiedatum en de afwijking van het instrument. Een laser moet altijd binnen de door de fabrikant gestelde waarden vallen. Valt deze daarbuiten dan is er sprake van een afwijking en is de laser niet meer zuiver. Het keuringsrapport is het bewijs dat de bouwlaser voldoet aan de strengste eisen en kan bij een eventuele verkoop worden overlegd.

 

Kalibratiesticker Visser Assen
Kalibratiesticker Visser Assen

 

Voorkom afwijkingen

Je kent het vast wel. De bouwlaser staat altijd achterin de bedrijfsauto, die regelmatig over een drempel rijdt. Soms stoot je de bouwlaser per ongeluk aan of valt deze zelfs. Spectra Precision bouwlasers zijn erop gebouwd om hier tegen te kunnen, maar toch bestaat de kans dat deze na een jaar een afwijking vertoont. Om scheve muren, verkeerd afschot of andere geldverspillende ongemakken te voorkomen is het dan ook noodzakelijk de bouwlaser ieder jaar te laten ijken. Met twee servicecenters verspreid over heel Nederland kun je uitstekend bij Bouwlaser.nl / Visser Instrument terecht.

 

Kwaliteit gegarandeerd

De medewerkers van Visser Instrument hebben een jarenlange opleiding genoten om iedere bouwlaser van Spectra Precision grondig na te kijken. Ieder instrument wordt volgens de modernste technieken en strengste eisen uitgemeten en volledig afgesteld. Indien de bouwlaser weer geheel aan de specificaties voldoet, wordt deze voorzien van een nieuwe keuringssticker en een nieuw kalibratiecertificaat.

 

Alle merken bouwlaser

Onze instrumentmakers zijn niet alleen opgeleid om de lasers van Spectra Precision na te kijken, maar hebben eveneens jarenlange ervaring met het onderhouden en keuren van andere merken bouwlaser. Daarnaast hebben we een goede relatie met de meeste leveranciers van andere merken bouwlasers zodat wij als het nodig is jouw laser kunnen doorsturen.

 

Onderhoud en reparatie

Naast kalibratie van je instrument is het ook verstandig om je bouwlaser jaarlijks te laten onderhouden. Dit voorkomt stilstand op het werk en garandeert een jarenlange werking van je laser. Bij onderhoud demonteren wij het instrument volledig en wordt dit helemaal nagekeken, gesmeerd en bijgesteld. Ten slotte wordt de laser weer geijkt en voorzien van een keuringssticker en kalibratiecertificaat. Ook voor reparaties aan bouwlasers kun je bij ons uitstekend terecht. Bij hoge kosten ontvang je altijd vooraf een prijsopgave

 

Snel je bouwlaser weer terug

Bij kalibratie en onderhoud ontvang je je bouwlaser binnen een week weer retour. Deze kan worden verzonden of zelfs met onze eigen dienst worden afgeleverd. In geval van reparatie kan het iets langer duren, afhankelijk uiteraard van wat er met de bouwlaser aan de hand is.  

 

Meld je bouwlaser aan >

 

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600