Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

De bouwlaser bestaat 50 jaar!

Geschreven door Ronald 09-07-2015 0 Reacties Alles over bouwlasers,

Deze maand vieren we een klein feestje. Het is in juli 2015 namelijk exact 50 jaar geleden dat de bouwlaser is uitgevonden.

 

Spectra, de uitvinder
Op 1 juli 1965 werd de bouwwereld voorgoed op zijn kop gezet. Op die datum presenteerde Bob Studebaker in Dayton, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn uitvinding aan de buitenwereld. De eerste bouwlaser was geboren. Zijn LaserPlane, onder de vlag van Spectra Physics, werd al snel door bouwers over de hele wereld omarmd.

 

Evolutie
In de loop der jaren is het oermodel op alle fronten aangepast en verbeterd. Zo werd de roterende laser steeds compacter. Ook werden steeds meer mogelijkheden en snufjes aan de bouwlaser toegevoegd. De foto's hieronder geven een duidelijk beeld van de evolutie van de eerste roterende laser naar een modern model.

 

Importeur voor Nederland

Vanaf de oprichting van Visser Assen, het moederbedrijf achter webshops als Bouwlaser.nl, zijn wij importeur van de bouwlasers van Spectra. In ruim 40 jaar hebben wij meer dan veertigduizend lasers van Spectra Precision geleverd. Nog steeds is Visser/Bouwlaser.nl hét adres voor alle bouwlasers van deze Amerikaanse wereldmarktleider.

 

 

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600