In verband met het paasweekend zullen bestellingen die vanaf vrijdag 30 maart na 15.00 uur geplaatst worden, dinsdag 3 april verstuurd worden.

Penetrometer

Penetrometer

Een penetrometer is een meetinstrument dat de indringweerstand van de bodem meet. Met deze penetrometer wordt een sondering uitgevoerd om het draagvermogen van de bodem te meten. Deze metingen kunnen worden gedaan met een handsondeerapparaat of met een penetrograaf.

 

Meer weten over de penetrometer en zijn toepassingen? Lees de uitgebreide blog! >

Producten per pagina
Sorteer op:
Favoriet
Vergelijken
  • Originele registratiekaarten van Eijkelkamp
  • Maar liefst 250 kaartjes per pak
  • Dé aanvulling op je Penetrograaf
Favoriet
Vergelijken
  • De originele handpenetrometer
  • Met verschillende sondeerconussen
  • In robuuste koffer
Favoriet
Vergelijken
  • Meet penetratieweerstand van de bodem
  • Legt alle meetwaarden vast op papier
  • Enorm meetbereik

Diverse soorten penetrometers

Visser Assen heeft gekozen voor de kwaliteit penetrometers van Eijkelkamp, toonaangevend op het gebied van onderzoeksapparatuur voor bodem en water. Er zijn verschillende penetrometers, ook wel sondeerapparaten genoemd. Met het handsondeerapparaat kunnen sonderingen tot een meter worden uitgevoerd. De waarde van de meting wordt weergegeven door middel van een wijzer op de manometer. Het handsondeerapparaat garandeert een nauwkeurige hydraulische aflezing en is geschikt voor sonderingen tot 1 meter diep.

 

Is directe registratie van de meetwaarden nodig, dan kies je voor de penetrograaf. Deze penetrometer noteert de gemeten krachten direct in een grafiek. Met de penetrograaf kunnen metingen tot 0,8 meter per laag worden verricht. Moet het sonderen helemaal digitaal en moeten de gemeten waarden worden opgeslagen dan kies je voor de Penetrologger. Voor meer informatie en een prijsopgave kun je voor dit instrument contact met ons opnemen.

 

Penetrometer snel uit voorraad leverbaar

Het handsondeerapparaat wordt uit voorraad en compleet geleverd met diverse conussen voor verschillende grondsoorten en inclusief stangen voor sonderingen tot 1 meter met bijbehorende accessoires. Voor sonderingen dieper dan 1 meter kunnen verlengstangen voor de penetrometer worden geleverd.

 

Ook de penetrograaf wordt compleet en uit voorraad geleverd en is standaard voorzien van 250 registratiekaarten. De penetrologger is op bestelling leverbaar.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600