Weet jij wie de uitvinder van de bouwlaser is?

Geschreven door Ronald 09-07-2015 0 Reacties Alles over bouwlasers,

Weet jij wie de uitvinder van de bouwlaser is? Voor wie dit altijd al had willen weten, lees deze blog en je weet het!

 

Spectra, de uitvinder

Op 1 juli 1965 werd de bouwwereld voorgoed op zijn kop gezet. Op die datum presenteerde Bob Studebaker in Dayton, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn uitvinding aan de buitenwereld. De eerste bouwlaser was geboren. Zijn LaserPlane, onder de vlag van Spectra Physics, werd al snel door bouwers over de hele wereld omarmd.

 

Evolutie van de bouwlaser

In de loop der jaren is het oermodel op alle fronten aangepast en verbeterd. Zo werd de roterende laser steeds compacter. Ook werden steeds meer mogelijkheden en snufjes aan de bouwlaser toegevoegd. De foto's hieronder geven een duidelijk beeld van de evolutie van de eerste roterende laser naar een modern model.

 

Evolutie van de bouwlaser

 

Importeur voor Nederland

Vanaf de oprichting van Visser Assen, het moederbedrijf achter webshops als Bouwlaser.nl, zijn wij importeur van de bouwlasers van Spectra. In ruim 40 jaar hebben wij meer dan veertigduizend lasers van Spectra Precision geleverd. Nog steeds is VisserAssen / Bouwlaser.nl hét adres voor alle bouwlasers van deze Amerikaanse wereldmarktleider.

 

Visser Assen ook voor service en onderhoud

Naast leverancier is Visser Assen ook het enige door Spectra Precision geautoriseerde servicecentrum. Onze instrumentmakers zijn opgeleid om elke Spectra-bouwlaser te kalibreren, onderhouden en te repareren. Bovendien hebben wij alle onderdelen van de verschillende bouwlasers op voorraad waardoor een korte doorlooptijd is gegarandeerd.

 

 

Bob Studebaker met 's werelds eerste bouwlaser

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600